Vraag het Diako: Hoe krijg ik het beste resultaat?

Afvallen is niet makkelijk, wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat ik op de goede weg blijf?

Goede vraag! Gewicht verliezen is voor niemand makkelijk, maar met een positieve en vooral gezonde aanpak, zal je zeker je doelen bereiken. Om het beste resultaat te bereiken moet je zorgen voor de optimale omstandigheden voor je lichaam. Hierbij vijf tips:

1. Zorg ervoor dat je het juiste aantal calorieën binnen krijgt.
Om af te kunnen vallen moet je minder calorieën binnen krijgen dan je verbrand. Maar je kunt ook te weinig binnen krijgen.

2. Eet gelijkmatig verdeeld over de dag.
Je kunt natuurlijk gewoon 2 of 3 keer per dag eten, maar als je jouw calorie-inname uitspreidt over 5 keer zal je efficiënter gewicht verliezen. Wanneer je gelijkmatig over de dag verspreid je calorieën consumeert, krijgt je lichaam voldoende energie binnen en zal het geen extra’s opslaan. En door de regelmaat zal je verbranding de hele dag op pijl blijven. Daarbij zal je merken dat je veel minder snel honger hebt.

3. Kom in beweging.
In het kader van het afvallen, moet je beweging zien als de beste manier om je verbranding omhoog te krijgen. Studies tonen aan dat je meer voordeel hebt van een intensievere training dan een langere. Hoe meer spieren je hebt, hoe hoger je verbranding (ook in rust) en hoe sneller je van je overtollige vet afkomt. En wees niet bang om ‘te gespierd’ te worden, bodybuildingers passen hun hele leven aan om zo gespierd te raken.

4. Drink veel water.
Een goed gehydreerd lichaam is een effectief lichaam. Geef je lichaam wat het nodig heeft om goed te functioneren.

5. Zorg voor genoeg rust.
Je lichaam heeft ook rust nodig. Als je niet genoeg slaapt, krijgt je lichaam niet voldoende tijd om zich te herstellen en uit onderzoek is gebleken dat er een verband bestaat tussen de lengte van de nachtrust en de honger-hormonen ghreline en leptine. Algemeen wordt aangenomen dat 7 tot 8 uur slaap per nacht voldoende is, wel verschilt dit erg per persoon.

Door deze 5 tips te volgen zorg je goed voor je lichaam en blijf je op de goede weg om je afslankdoelen te bereiken.

Ook een vraag aan Diako? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Geef een reactie