Hou je lichaam voldoende gehydrateerd

Drink voldoende water

Waarom is water belangrijk.
Water is het hoofdbestanddeel van het menselijk lichaam. Wist je dat je lichaam voor ongeveer 45% tot 75% uit water bestaat? Dit percentage verschilt nogal en varieert op basis van geslacht, leeftijd en vetpercentage. Meer gespierde personen hebben een hoger percentage water doordat spierweefsel veel meer water bevat dan vetweefsel.

Alle delen van ons lichaam bevatten water. Water draagt voedingsstoffen naar onze cellen en zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Het helpt bij het verwerken van voedsel en is essentieel bij de temperatuurregeling van ons lichaam.

Het is belangrijk om de vochtbalans van je lichaam op pijl te houden. Je krijgt je water binnen door alles wat je drinkt, maar ook wat je eet. Vooral fruit en groentes bevatten veel water.

Vaak gaan we als we ‘ergens zin in hebben’ op zoek naar iets te eten, stil je dorst en vaak merk je dat je meer behoefte had aan iets te drinken dan eten. Van water krijg je ook energie, dorst en uitdroging veroorzaken vermoeidheid. Neem dus een glas water voor extra energie!

Tips om je vochtbalans op pijl te houden.

Het drinken van gewoon water is je beste keus. Hier zijn een paar tips om wat extra vocht binnen te krijgen:

*   Zorg dat je altijd water bij de hand hebt. Zet een kan water op je bureau op kantoor of op tafel thuis.
*   Drink voor elke maaltijd een glas water
*   Voeg een partje limoen, citroen of sinasappel toe aan je water voor wat extra smaak.
*   Wil je wat meer smaak, mix dan 100% vruchtensap met water
*   Eet voldoende fruit (85-90% water)
*   Neem een drink-bouillon
*   Probeer eens een fruit-smoothie. Doe vers fruit, met magere yoghurt of melk en eventueel wat ijs in een blender – heerlijk!

Heb jij ook een vraag aan Diako? Neem contact met ons op.

Geef een reactie