Light cocktails

De zomer is eindelijk begonnen! Om dat te vieren hierbij een paar heerlijk verfrissende, caloriearme alcoholische en non-alcoholische zomer cocktails, om helemaal mee in de stemming te komen.

Sangria

Een karaf Sangria delen met vrienden is een geweldige manier om de zomer te vieren met vrienden. Stukken sinasappel zijn een traditionele toevoeging aan deze verfrissende Spaanse drank. Met hun felle rode kleur, geven bloedsinasappels nog een leuker effect.

Bereiding: 10 minuten
Koelen: 2 uur
Recept voor: 12 glazen

  • 1 fles lichte (Spaanse) rode wijn
  • 1 kopje sinasappelsap
  • ¼ kopje cognac of brandy
  • ¼ sinasappel likeur
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 sinasappels in stukjes
  • 2 kopjes mineraalwater (gekoeld)
  • Crushed ijs en/of sinaasappelschillen (optioneel)

1. Doe in een grote karaf de wijn, sinasappelsap, brandy, sinaasappellikeur, suiker en sinasappel. Koel tenminste 2 uur, mineraalwater toevoegen voor serveren. Indien gewenst serveren met gecrushed ijs en/of sinaasappelschillen.

Voedingswaarden per glas: 100 calorieën, 0g proteïnen, 9g koolhydraten, 0g ver (0g verzadigd), 0g vezels

Mojito Fresco

Deze populaire Cubaanse cocktail met zijn combinatie van zoet, zuur en verfrissende mint is de beste manier om warme zomeravonden mee door te komen.

Bereiding: 20 minuten
Koelen: 1 uur
Recept voor: 8 glazen

  • 2 grote limoenen, in partjes gesneden (bewaar 1 stukje)
  • 2 kopjes water
  • 2/3 kopje suiker
  • ¼ tot ½ witte rum
  • ½ kopje verse mint bladeren
  • IJs (klontjes)

1. Doe in een blender de limoen, water en suiker. Zet de blender 30 seconden aan of tot de limoenen zijn gehakt; niet pureren. Giet door een zeef in een grote karaf en doe er 2 extra kopjes water bij. Koel de karaf 1 tot 12 uur.

2. Doe de rum bij de limoen mix in de karaf. Maak met het bewaarde stukje limoen de randen van 8 glazen nat en druk deze in suiker. Doe wat mint in de glazen en druk deze met een houten lepel tegen de bodem van de glazen; stevig drukken om de smaak van de mint vrij te laten komen. Vul de glazen met ijs. Giet de mix over het ijs en de muntbladeren. Als je wilt kunt je extra limoenpartjes en/of muntbladeren toevoegen.

Voedingswaarden per glas: 95 calorieën, 0g proteïnen, 21g koolhydraten, 0g ver (0g verzadigd), og vezels

Zonnige ijsthee

IJsthee bevat net zoveel antioxidanten als hete thee, dus een goede keuze! Gebruik de kracht van de zon om een heldere, smaakvolle thee thee bereiden. Voor meer smaak en variatie, probeer ook eens de variant met munt of fruit.

Bereiding: 10 minuten
Staan: 2 uur
Recept voor: 8 glazen

  • 4 tot 6 eetlepels losse thee of 4 tot 6 theezakjes
  • 1 ½ liter koud water
  • IJs
  • Citroen partjes (optioneel)

1. Doe de thee (losse thee in een theehouder of gebruik theezakjes) met koud water in een glazen karaf (neem geen cafeïnevrije, groene of kruiden thee) . Dek de karaf af en laat deze 2 tot 3 uur in de zon staan.

2. Verwijder de thee zakjes of houder en serveer direct met ijs of zet de karaf in de koelkast. Probeer ook eens met een schijfje citroen. Bewaren in de koelkast en drinken binnen 24 uur.

Voedingswaarden per glas: 0 calorieën, 0g proteïnen, 9g koolhydraten, 0g ver (0g verzadigd), og vezels

Vleugje munt: voeg 4 tot 6 grote gebroken muntbladeren aan de thee toe, bereid de thee verder als beschreven. Verwijder de muntbladeren voor serveren.

Fruit thee: Bereid de thee als beschreven. Doe 1 tot 1 ½ kopje aardbeien of frambozen in een blender en zet deze aan totdat je een gladde puree hebt (eventueel nog door een seef halen). Voeg de puree toe aan de thee. Eventueel serveren met verse aardbeien of frambozen.

Honingmeloen-Kiwi Smoothie

Smoothies zijn heerlijk als tussendoortje en als na het sporten pick-me-up. Gebruik vers fruit uit het seizoen voor de lekkerste mixen.

Bereiding: 15 minuten
recept voor: 3 glazen

  • 2 kopjes honingmeloen
  • 1 kleine ‘Granny Smith’ appel, geschild en in stukjes
  • 1 kiwi, geschild en in stukjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 kopje ijsklontjes
  • Honingmeloen en/of kiwi schijfjes (optioneel)

1.Doe de honingmeloen, appel, kiwi, suiker en citroensap in een blender en zet deze aan tot je een glad geheel hebt.

2. Doe de ijsklontjes erbij en zet de blender aan tot het ijs gecruched is. Eventueel serveren met een schijfje kiwi of meloen.

Voedingswaarden per glas: 110 calorieën, 2g proteïnen, 27g koolhydraten, 0g ver (0g verzadigd), 3g vezels

Tip: ook heel lekker met magere yoghurt!

Gevroren Limoen Margaritas

Pikante Citrus limonade

Alcoholvrij hoeft niet te betekenen dat het saai moet zijn. Voeg wat extra’s toe aan je limonade met verse frambozen. Als je toch wilt, kun je naar wens wat wodka toevoegen.

Bereiding: 25 minuten
Koelen: 2 uur
Recept voor 10 glazen

  • 6 grote citroenen
  • 3 medium limoenen
  • ¾ kopje honing
  • 6 kopjes water
  • 2 kopjes frambozen
  • IJsblokjes
  • Citroen en/of limoen schijfjes (optioneel)

1. Doe de citroensap, limoensap en ¾ tot 1 kopje honing in een grote karaf, voeg hier water en frambozen aan toe. Zet dit voor tenminste 2 uur (maximaal 24 uur) in de koelkast.

2. Net voor het serveren nog even roeren. Giet de limonade in hoge glazen met ijs en serveer met een schijfje citroen of limoen. Eventueel wodka of extra honing toevoegen.

Voedingswaarden per glas: 101 calorieën, 1g proteïnen, 28g koolhydraten, 0g ver (0g verzadigd), 2g vezels

Vers Munt-Water

Heerlijke dorstlesser die altijd kan. Meloen, munt en komkommer met water voor een heerlijke verfrissende zomerdrank.

Bereiding: 15 minuten
Koelen: 4 uur
Recept voor 8 glazen

  • 1 kleine komkommer (schoongemaakt in plakjes)
  • ¼ honingmeloen (zonder de schil en zaadjes in stukjes gesneden)
  • ½ kopje verse muntbladeren
  • 7 kopjes water
  • Extra muntbladeren (optioneel)

1. Doe de komkommer, honingmeloen en muntbladeren in een grote karaf, vul deze met water. Zet de karaf voor minimaal 4 uur en maximaal 3 dagen afgedekt in de koelkast. Haal de drank door een zeef en giet het water in hoge glazen met ijs. Eventueel serveren met extra muntbladeren.

Voedingswaarden per glas: 16 calorieën, 0g proteïnen, 4g koolhydraten, 0g ver (0g verzadigd), 0g vezels

Citrusmimosa

Bereiding: 15 minuten
Recept voor: 6 glazen

  • 10 sinaasappels
  • 2 limoenen
  • IJsblokjes
  • 3 kopjes ananassap
  • 2 kopjes mineraalwater
  • Muntbladeren

1. Snij dunne schilletjes van de sinaasappaels en limoenen. Pers de sinasappels en limoenen en zeef het sap. Doe de ijsblokjes, citrusschilletjes en muntblaatjes in hoge glazen, giet hier het sinasappel-, limoen- en ananassap overheen. Aanvullen met mineraalwater

Voedingswaarden per glas: 55 calorieën,10g proteïnen, 13g koolhydraten, 0g ver (0g verzadigd)


 

Veel plezier met het proberen van al deze cocktails, laat je ons weten welke jouw favoriet is?

Geef een reactie