Calorieën, hoeveel heb jij er nodig?

Weet jij hoeveel calorieën per dag zou moeten hebben? Waarschijnlijk niet. Slechts 12% van de mensen weet goed in te schatten hoeveel calorieën ze elke dag nodig hebben.

Toch is het belangrijk om te weten hoeveel calorieën jouw lichaam nodig heeft als je af wilt vallen. Wanneer je teveel calorieën neemt kan dit leiden tot overgewicht. Het juiste aantal calorieën consumeren als brandstof voor lichaam, terwijl je actief blijft, zal zorgen voor maximaal gewichts verlies.

Dat slechts 12% van de mensen kan inschatten hoeveel calorieën ze nodig hebben, geeft wel aan dat het een ingewikkelde zaak is. Er is niet één getal voor iedereen. Factoren als geslacht, leeftijd, gewicht, lengte en activiteitsniveau maken het exact berekenen van hoeveel calorieën je verbruikt wel erg ingewikkeld.

We laten de wiskundelessen maar achterwege en geven je hierbij een algemeen schema waar de meeste mensen prima mee uit de voeten kunnen. Vrouwen hebben gemiddeld 2000 calorieën per dag nodig, mannen 2500 calorieën.

Met deze getallen heb je een goed uitgangspunt als je jouw gewicht wilt vasthouden. Als je wat gewicht wilt verliezen moet je ervoor zorgen dat je een licht calorie-tekort creëert. Je moet er dus voor zorgen dat je elke dag minder calorieën consumeert dan de getallen in het schema hierboven.

Dit bericht is gepost in dieet. Bookmark de link.

Geef een reactie