Veel gestelde vragen (FAQ)

1. Wat kost het Diako dieet per dag?

Voor slechts 12,50 euro per dag hoef je niet meer naar de supermarkt!

Hiervoor krijg je vijf keer per dag iets te eten:
Ontbijt: vanille of koffie-shake
Tweede ontbijt: 2 crackers of 2 sneetjes volkorenbrood met beleg
Tussendoortje: 1 van onze repen, of bijv. popcorn
Lunch: een volledige warme dieet maaltijd
Diner: een volledig warme maaltijd .

2. Kunnen de Diako dieet maaltijden in de magnetron bereid worden?

Ja dat kan. Verwijder het kookzakje of prik er enkele gaatjes in. Na 4-5 minuten in de magnetron (600watt) heb je een heerlijke warme maaltijd. Ook kun je het kookzakje 15-20 minuten verwarmen in zacht kokend water.

3. Hoe bereid je de High Protein Drink voor?

Mengen met 250ml magere melk (of water) dan shaken of met de staafmixer of blender, dat maakt de shake extra romig.

4. Mijn vriezer is vrij klein. Kan ik de Diako dieet maaltijden in de koelkast bewaren?

De eerste 3 dagen van de weekmenu’s kun je in de koelkast bewaren.

5. Kunnen de dieetmaaltijden van één dag onderling verwisseld worden?

Uiteraard kun je de dieet maaltijden zelf over de dag verdelen en zelf bepalen wanneer je van het tussendoortje geniet. Het is echter wel aan te raden om alle dieet maaltijden en tussendoortjes van één dag ook op dezelfde dag te nuttigen.

6. Een afslankprogramma bestaat uit zes dagen. Wat eet ik de zevende dag?

De zevende dag ben je vrij om eigen maaltijden samen te stellen. Wilt u op de zevende dag het programma voortzetten, dan begin je gewoon met de eerste dag van het volgende weekprogramma.

7. Uitgenodigd voor een etentje? Wat nu?

Geen probleem; elk weekprogramma bestaat uit zes dagen. De zevende dag kun je zelf invullen. Het is ook mogelijk om op een dag dat u ’s avonds uit eten gaat ’s ochtends gewoon het eerste en het tweede ontbijt te eten. ’s Middags eet je dan gewoon de lunch en wanneer je daar zin in hebt neemt je het tussendoortje. Het diner bewaar je dan bijvoorbeeld voor de zevende dag van het weekprogramma.

8. Ik heb nog honger? Mag ik nog iets eten?

Heb je tijdens één van de programmadagen al uw maaltijden op en hebt je nog steeds trek? Dan mag je zonder slecht geweten een stuk fruit, wat groente, een kom yoghurt of wat sla nemen. Als je twijvelt kun je altijd even contact met ons opnemen voor gratis dieet advies.

9. Wat mag ik drinken?

Minstens 1,5 tot 2 liter vocht per dag. Je kan kiezen uit water, koffie, thee of vitaminecocktail.

10. Is drie dagen ontslakken echt nodig?

Nee, maar wij raden wel aan om te beginnen met het ontslakken van het lichaam. Overtollige afvalstoffen worden tijdens deze dagen uit het lichaam gespoeld en ook de stofwisseling wordt geactiveerd. Tijdens de ontslakkingsdagen eet u zo’n 700 tot 800 calorieën per dag. Daarom is het tijdens deze dagen beter om geen zwaar werk te doen of om intensief te trainen.

Hoewel deze eerste drie dagen veel discipline van u vragen, wordt het na deze drie dagen gemakkelijker om de weekprogramma’s te volgen en leidt het tot een beter resultaat van het dieet.

11. Wat kan ik nog meer doen?

Je succes wordt nog sneller zichtbaar als je dagelijks iets meer beweging in je dagprogramma brengt. Neem bijvoorbeeld wat vaker de trap of laat de auto eens staan. Ook een flinke wandeling tijdens de lunchpauze of na werktijd is goed voor je lichaam en geest. Zoek een sport waar je plezier aan beleeft of schrijf je in voor een fitnesscursus.

12. Ik heb diabetes, kan ik het programma ook gewoon volgen?

Het dieetprogramma is ook geschikt voor mensen met diabetes. Mensen met diabetes kunnen zelfs veel baat hebben bij het volgen van het dieetprogramma van Diako.

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat bij mensen die het afslankprogramma van Diako hebben gevolgd de bloedsuikerwaarde verlagen waardoor minder medicijnen ingenomen hoeven te worden. Neem contact op met uw arts voor het bespreken van de mogelijkheden.

13. Waarom eiwitten?

Eiwitten stimuleren de spieropbouw, zodat je vet afbreekt en geen spiermassa. Bovendien zorgen eiwitten voor een vol gevoel.

14. Waarom voldoende koolhydraten?

Koolhydraten zijn nodig voor een goede volwaardige voeding. Je lichaam heeft koolhydraten in je dieet nodig voor directe energie voor je hersenen, je rode bloedcellen en je zenuwstelsel.

Heb je nog vragen? Stuur ons een mail, wij horen graag van je!